Optreden voor de Zonnebloem in De vijf Schelpen te Mijnsheerenland | 08-12-2016

Optreden voor de Zonnebloem in Cultureel centrum De vijf Schelpen te Mijnsheerenland dd.08-12-2016.

De zaal is stemmig in kerstkleuren versierd. Naast wat mooie bloemstukken, waarvan één het bijna niet zal overleven maar daarover straks meer, staan er twee prachtig opgetuigde kerstbomen. Eén helemaal in goudtinten en de ander rijkelijk versierd met rode kerstballen.

We worden hartelijk welkom geheten door een medewerker van De Zonnebloem.

We openen zoals altijd met ons Clublied en Van Westenwind waaien we naar De zuiderwind waait en De Rotterdamse Medley wordt uit volle borst meegezongen. Datzelfde geldt voor Aan de Amsterdamse grachten en Het kleine café aan de haven, klinkt het aan het eind van dit lied uit de zaal. Ook vanmiddag in Mijnsheerenland zit de stemming er goed in. De vissers van Capri is als altijd een lekker luisterliedje.

Hoewel het verzoek van de organisatie is om Hollands repertoire te brengen maken we toch een klein uitstapje naar een Engelstalig nummer. Immers, het door het koor zo geliefde Wedding Bells mag ook vanmiddag niet ontbreken. De zaal luistert aandachtig en ze vinden het mooi! Nu weer wat vrolijks. Een pikketanussie gaat er altijd in, een iets te enthousiaste polonaise in het koor…….. Pauze!

Na een kwartiertje rust en een lekker drankje gaat de voorstelling weer verder.
Kerstliedjes worden er vanmiddag niet gezongen maar wel het, in deze tijd toepasselijke, Een beetje vrede. Aansluitend volgt het stemmige Waarom fluister ik je naam nog. Om in de Griekse sfeer te blijven gaan we door met Waarom ben jij nooit op zondag vrij?

Vanmiddag worden diverse bloemen bezongen. Oh heideroosje wat ben je mooi en Rode Rozen. Het zijn voor het publiek allemaal oude bekenden die voorbij komen.
Bij De Vlieger, het lied over een klein jongetje dat z’n moeder zo mist wordt zelfs een traantje weggepinkt en dat is ook zo mooi!

De Lieve meid brengt veel vrolijkheid. We dansen hopsasa nodigt uit tot een polonaise. Het eerder genoemde bloemstuk vliegt even de lucht in maar kan gelukkig op tijd worden gered.
Een walsje, Kom van dat dak af met een twist, het is er weer allemaal vanmiddag. De verzorging is ook top. Niet alleen de veiligheid van het publiek wordt in de gaten gehouden. Een bezorgde medewerkster van de verzorging is zelfs bang dat Joop zal duikelen en wijst hem op z’n loshangende veters. Aardig toch?!
Het einde van de middag nadert en met Elvis zingen wij het stemmige Can’t help falling in love.

Het koor wordt door de organisatie van de Zonnebloem hartelijk bedankt voor de fijne middag.
Het was top!We will meet again. Dag, zwaaien we naar het publiek! Dag, zwaait het publiek naar ons!
Tot de volgende keer, wellicht niet in De Vijf Schelpen maar dan vast wel op een andere gezellig plekkie.

Linda Scheltema

Optreden voor de Zonnebloem in De vijf Schelpen te Mijnsheerenland | 08-12-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven