Optreden in De Buitensluis Numansdorp | 10-03-2017

Optreden in De Buitensluis Numansdorp 10-03-2017

Vandaag treden we op verzoek van de Stichting Doen/Oranjefonds op in de Buitensluis. De Buitensluis, dat ‘zorgen voor’ hoog in het vaandel heeft staan. Het gezelschap zit aan lange tafels waarop allerlei lekkers staat uitgestald. Het belooft een gezellige middag te worden, de sfeer is prima en kinderen zitten met een glaasje limonade in afwachting van wat er gaat gebeuren. Fleurige boeketjes maken het geheel compleet.

Er is best veel belangstelling voor het optreden binnenshuis ondanks het stralende zonnetje buiten. Omdat nu toch echt het voorjaar in de lucht zit staat het eerste deel van het optreden in het teken van dit zonnetje. We starten toepasselijk met Het Lentekind gevolgd door, ja hoe kan het ook anders, Als de zon schijnt. En natuurlijk, als die zon zo heerlijk schijnt wil je naar buiten, de zon tegemoet. Dat doen we in Het Zwerverslied en daarna lopen we met onze voetjes verder door Het Brandend Zand.

Het publiek haakt in. De temperatuur stijgt! Er worden foto’s en filmpjes gemaakt. Benieuwd waar Koor de Eilanders op internet nog opduikt!

Inmiddels is de temperatuur binnen op het niveau van een warm strand en belanden we in het zonnige Sevilla waar we Marina ontmoeten. Joop ziet het wel zitten om de dames van het koor in rokjes te laten optreden om zo het lied kracht bij te zetten. Leuk idee, nieuwe kleding, De dames zijn er dol op!

Met het kleine café aan de haven beëindigen we het eerste deel van het optreden. Het lied wordt zoals meestal het geval is, enthousiast meegezongen.

In de pauze zoeken een aantal koorleden de koelte even op en genieten van een drankje en een hapje. Later horen we dat Adrie voor de bijbehorende baksels heeft gezorgd. Lekker!

We beginnen met de Hollandse Medley nummer 1 waarin de sprookjes blijven leven en er een zon en een maan schijnt. Ook in deel twee van het optreden toch weer een zonnetje. Que Sera Sera, een feest van herkenning dat heerlijk wordt meegezongen.
Naar de kermis zorgt voor vrolijkheid evenals Waarom ben jij nooit op zondag vrij. Meeklappen geblazen dus!

Van achter de bar wordt er bij De Vlieger enthousiast gezwaaid met een theedoek. Het mag de pret niet drukken, het ziet er feestelijk uit.
Regelmatig hupsen de kindertjes voorbij en de middag verloopt in een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Dans nog eenmaal met mij, You never walk alone, de zaal luistert aandachtig en vindt het mooi.

Als Joop na afloop vraagt of het publiek genoten heeft dan klinkt er spontaan: Het was fantastisch! En dat is dan voor ons weer fantastisch om te horen.
Adrie wordt hartelijk bedankt voor het vele werk dat ze samen met een groep vrijwilligers heeft verzet. Het applaus voor deze groep is verdiend en welgemeend. Zorgen voor, ook deze groep is daar vanmiddag uitstekend in geslaagd.

Linda Scheltema

Optreden in De Buitensluis Numansdorp | 10-03-2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven