Verslag Oranjefeest in het ‘Buiten’ in de Open Waard dd. 26-04-2017

Groot Oranje feest in Het Buitenvan de Open Waard georganiseerd door de Oranjevereniging. 26-04-2017

Koning Willem Alexander 50 jaar.

Een mijlpaal!

De koffie met koekjes stonden al klaar en na het welkomstwoord door Mevrouw Jenny Vis en loco burgemeester Mevrouw Ina v.d. Werf kon het feest beginnen. Bij het lopen in de gang naar de zaal, ontmoette Wil van het koor, een heer die haar oranje sjerp zA? mooi vond. Spontaan als Wil is, stond ze die gelijk af. Dus 2 blije gezichten!

De zaal was feestelijk oranje versierd met op de tafels fleurige oranje kleedjes en veel vrolijke gezichten. Zelfs het kleine mini keeshondje was meegekomen. Ook 2 dames die vanuit hun bed het feest mee konden beleven.

Na het zingen van Wilhelmus zong het koor bekende en minder bekende liedjes, bijgestaan door gezellige meezingende mensen in de zaal.

Een dame, in fuchsia gekleed bij het raam , zong uit volle borst moeiteloos alle liedje mee, zelfs het zo moeilijke Schotse Mull of Kintyre. De dirigent kreeg zelfs een huwelijksaanzoek. Als smoes zei hij dat hij voer op de grote vaart en nooit thuis zou zijn. Niet zo gezellig dus. De dame begreep het en zag daarom af van haar aanzoek.

Tijdens de pauze waren weer allerlei lekkernijen en na de pauze ging voor iedereen het feest weer door.

Ook kwam er een verzoek uit de zaal om Naar de speeltuin van Heleentje van Capelle te zingen. Zonder een tekst en muziek zette het koor spontaan in. Heerlijk, als je iedereen dan zo ziet genieten. Voldaan en met een warm gevoel keerde het koor weer huiswaarts, om morgen weer bij een ander Oranje feest op te treden..

Het is de hele week al ORANJE FEEST vanwege de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander.

Groetjes,
Annelies Boelhouwer.

Verslag Oranjefeest in het ‘Buiten’ in de Open Waard dd. 26-04-2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven