Barbecue afsluiting seizoen Koor de Eilanders dd.06-07-2017

Barbecue afsluiting seizoen Koor de Eilanders 06-07-2017.

Weer worden we hartelijk ontvangen door onze gastvrouw en gastheer van vanavond, Anneke en Jan.
De tuin ziet er werkelijk schitterend uit. Prachtig van afmeting en smaakvol aangekleed voor deze gelegenheid. Er is een bar, een woonkamer en een overdekte serre. Op verschillende plaatsen in de tuin zijn zitjes of statafels neergezet zodat het voor iedereen aangenaam toeven is. Door de kunstwerken die op diverse plaatsen hangen is er veel te zien. Geleidelijk aan druppelen de koorleden binnen. De Prosecco, met of zonder alcohol staat koud en de avond kan beginnen.

Het weer werkt niet echt mee. De temperatuur is goed maar de zon laat zich niet meer zien. Een buitje dreigt. Deja vu, vorig jaar waren de weersomstandigheden precies zo!

Uit de speakerboxen klinkt de eerste cd van het koor. Het gezelschapje aan tafel zingt luidkeels mee. Er wordt gelachen en gedronken. Ook zonder de boeken komt de tekst er vloeiend uit. We gaan vooruit!

In en rond de bar, is het een drukte van belang. De bediening moet hard werken, van een frisje tot een borrel, er is op gerekend. In afwachting van de barbecue is een lijstje opgehangen met alle vlees en kipsoorten die bij het menuutje zijn inbegrepen. Ook de bijbehorende sauzen staan vermeld, handig, krijgen we daar tenminste geen ruzie over!

Rond de klok van zeven gaat de barbecue van start. Naast heel veel vlees is er ook zorg besteed aan diverse salades en staat er een grote schaal met vers fruit klaar. Het eten is heerlijk en de maaltijd verloopt in een geanimeerd samenzijn. Door de diverse zitjes kan het gezelschap zich regelmatig verplaatsen zodat er tussen verschillende koorleden fijne gesprekken ontstaan. De echt grote eters kunnen nog door naar de volgende ronde maar voor de meesten is het smakelijk en genoeg geweest. Nog even uitbuiken en napraten en dan is het tijd voor een afsluitend kopje koffie of thee.

Anneke en Jan… heel veel dank voor jullie gastvrijheid, het was weer top! En Koor, het is mooi om te ervaren dat deze groep zangers van diverse pluimage er in de afgelopen jaren in is geslaagd een hechte, warme club te vormen.

Het afscheid van de koorleden is trouwens niet voor lang want op zaterdag 15 juli worden we voor een extra vakantieoptreden verwacht op Camping Volgerland in Numansdorp. Tot dan!

Linda Scheltema

 

Barbecue afsluiting seizoen Koor de Eilanders dd.06-07-2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven