Optreden Camping Volgerland, Numansdorp 15 juli 2017

Vandaag zijn we op Camping Volgerland, een mooie, ruime camping aan de rand van Numansdorp. Eigenlijk heeft het koor al een vakantiegevoel want twee weken geleden heeft de jaarlijkse afsluiting, met een uitgebreide barbecue, al plaatsgevonden. Omdat Camping Volgerland prima bij dit gevoel past, zeiden alle koorleden volmondig JA, toen hen gevraagd werd om toch nog een keertje op te treden.

Tijdig verzamelen de koorleden zich bij de ingang van de camping. Bijna alle leden zijn vandaag aanwezig. Ook trouwe fan en enthousiast toeschouwer Johnny is er al. Op z’n fiets is hij ook ditmaal weer vanuit Strijen naar het optreden toegekomen. Als jullie in Zuid-Beijerland optreden of in Piershil dan kom ik niet hoor! Numansdorp is nog net prima te doen!

De camping zelf is veranderd in een grote braderie. Verschillende kraampjes met kleding, schoenen en zomaar wat hebbedingetjes staan verspreid over het veld. Het is echt een lekkere plek om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Ook aan de jonge campinggasten is gedacht. Er is een draaimolen en er staat een enorm springkussen waar de jeugd zich prima op kan uitleven. Dit geeft tevens voor het koor wat extra leven in de brouwerij want de jeugd moet langs de koorleden om dit speeltoestel te bereiken.

Achter het veld met diverse kraampjes staat het koor opgesteld. Ook hier zijn er standjes maar dan met lekkere happen. Er hangt een geur van hamburgers en poffertjes in de lucht. Natuurlijk aan bier geen gebrek, de tap staat klaar. Gelukkig is er op dit vroege uur ook voor koffie en thee gezorgd! Het is half 12 als we beginnen. In eerste instantie voor ons lege tafeltjes en stoelen. Op deze stoelen Johnny en een aantal partners van de koorleden.

Als de eerste klanken van het Clublied klinken komt er langzaam wat meer publiek onze kant op.
En ach, dan is het rond de klok van 12, de magen gaan knorren en steeds meer tafeltjes raken bezet met lachende, etende en drinkende mensen. Niet iedereen heeft behoefte aan een zitplaats. Er zijn ook campinggasten die lekker blijven staan en zich wagen aan een dansje, samen of solo.

Vanuit het koor hebben we goed zicht op de slenterende menigte. Bovendien werkt het weer prima mee. De zon laat zich regelmatig zien maar te warm wordt het gelukkig niet. Alleen dirigent Joop staat soms wat te knipperen tegen het felle zonlicht en moet goed kijken welk nummer hij gaat afspelen.

Zoals bij een camping hoort, worden er vanmiddag alleen vrolijke nummertjes gezongen. De koorleden staan mooi te zijn met hun zeemanspetjes op en Joop draagt zijn kapiteinspet met verve. Camping Volgerland, zingen op een kampeerveld ditmaal. Ook voor de koorleden was deze plek een afwisselend uitstapje en een beetje vakantie.

Linda Scheltema

Optreden Camping Volgerland, Numansdorp 15 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven